Komsas 2010
Mulai tahun 2010 murid-murid Tingkatan 1 dan 4 akan menggunakan teks antologi baharu yang terdiri daripada antologi ‘Harga Remaja’ untuk Tingkatan 4 dan ‘Kasut Kelopak Jantung’ untuk Tingkatan 1. Selain itu, mereka juga akan mengkaji novel-novel baharu mengikut zon masing-masing yang telah ditetapkan seperti berikut:
ZON 1 : PERLIS, KEDAH, PULAU PINANG, DAN PERAK
Tingkatan 1 – Hikmah, karya Mohd. Faris Ikmal terbitan V. Nice Resources Sdn. Bhd. Tingkatan 4 – Azfa Hanani, karya Halis Azhan Mohd. Hanafiah, terbitan Utusan Publications & Distributors Sdn. Bhd
ZON 2 : SELANGOR, NEGRI SEMBILAN, WP KUALA LUMPUR & WP PUTRAJAYA
Tingkatan 1 – Sukar Membawa Tuah, karya M.Z. Erlysha, terbitan Rindu Senja Sdn. Bhd.
Tingkatan 4 – Papa…(Akhirnya Kau Tewas Jua), karya Deana Yusof, terbitan Pekan Buku Publications Sdn. Bhd.
ZON 3: MELAKA, PAHANG, TERENGGANU, DAN KELANTAN
Tingkatan 1 – Bukan Duniaku, karya Aida Shahira, terbitan Karya Hartamas Enterprise.
Tingkatan 4 – Renyah, karya Gunawan Mahmood, terbitan Utusan Publications & Distributors Sdn. Bhd.
ZON 4: JOHOR , SABAH, SARAWAK, DAN WP LABUAN.
Tingkatan 1 – Istana Menanti, karya Abd. Latip Talib, terbitan Utusan Publications & Distributors Sdn. Bhd.
Tingkatan 4 – Melunas Rindu, karya Hartini Hamzah, terbitan Utusan Publications & Distributors Sdn. Bhd.
March 27, 2012 at 4:37 pm
as salam…. cikgu saya amat berminat dgn nota cikgu. saya nak nota komsas ting satu boleh tak ?
March 27, 2012 at 4:38 pm
cikgu, saya mohon share nota komsas ting 1
May 26, 2012 at 1:10 pm
CIKGU,saya nak mintak sesuatu memandangkan form 1 2012 tak de peperiksaan .pada setiap tahun kami akan diminta membuat folio.juga dikenali sebagai band 1-6.boleh bagi tips tak???